Kumpulan Lagu-lagu Daerah Jawa Tengah, Lengkap Dengan Videonya

Lagu Daerah Jawa Tengah – Jawa tengah memiliki banyak lagu daerah yang sangat enak untuk didengar. Lagu-lagu ini faktanya tidak hanya terkenal di daerah asalnya saja, Jawa Tengah, namun di seluruh negeri.

Lagu-lagu ini dulu sering dinyanyikan bersama-sama dengan teman sebaya. Benar-benar masa kecil yang menyenangkan.

Sebagai ajang nostalgia dan tentu saja dalam rangka melestarikan kebudayaan dan kesenian tradisional Nusantara. Mari simak beberapa lagu daerah dari Jawa Tengah.

Lagu Daerah Jawa Tengah

1. Cublak-cublak Suweng

Cublak-cublak suweng, suwenge teng gelenter
Mambu ketundhung gudel, pak empo lera-lere
Sopo ngguyu ndhelikake, sir-sir pong dele kopong
Sir-sir pong dele kopong, sir-sir pong dele kopong

2. Gambang Suling

Gambang suling
Kumandhang suarane
Thulat thulit kepenak unine
Uuu…uuu…uuu…uuu…unine mung
Nrenyuhake baa…reng
Lan kentrung ke…tipung suling
Sigrak kendhangane
reff :
kembali ke atas..gambang suling…

3. Gek Kepriye

Duh kaya ngene rasane
Anake wong ora duwe
Ngalor ngidul tansah diece
Karo kanca kancane
Pye pye pye pye ya ben rasakna
Pye pye pye pye rasakna dewe
Pye pye pye pye ya ben rasakna
Pye pye pye pye rasakna dewe
Besuk kapan aku bisa
Urip kang luwih mulya
Melu nyunjung drajating bangsa
Indonesia kang mulya
Pye pye pye pye mbuh ra weruh
Pye pye pye pye mbuh ra ngerti
Pye pye pye pye mbuh ra weruh
Pye pye pye pye mbuh ra ngerti

4. Gundhul Pacul

Gundhul-gundhul pacul-cul
Gembelengan
Nyunggi-nyunggi wakul-kul
Kelelengan
Wakul ngglimpang segane dadi sak latar
Wakul ngglimpang segane dadi sak latar

5. Lir-Ilir

Lir ilir lir ilir tandure wong sumilir
Tak ijo royo royo
Tak sengguh panganten anyar
Cah angon cah angon penekna blimbing kuwi
Lunyu lunyu penekna kanggo mbasuh dodotira
Dodotira dodotira kumintir bedah ing pinggir
Dondomana jrumatana kanggo seba mengko sore
Mumpung padang rembulane
Mumpung jembar kalangane
Sun suraka surak hiyo

6. Jamuran

Jamur-an ya ge-ge thok
Ja-mur a-apa-ya gege thok
Jamur gajih mberjijih sak
ara-a-ra sira bage jamur apa?
Jamur apa?
Jamur gagak
Gaok gaok gaok
gaok gaok
Jamur-an ya ge-ge thok
Ja-mur a-apa-ya gege thok
Jamur gajih mberjijih sak
ara-a-ra sira bage jamur apa?
Jamur apa?
Jamur kethek menek
Uwite ra ana kethek
Kethek menek Kethek menek
Kethek menek Kethek menek
Kethek menek Kethek menek
Kethek menek Kethek menek

7. Jaranan

Jaranan . .. Jaranan
Jarane jaran teji
Sing numpak ndoro Bei
Sing ngiring poro abdi
Cek cek nong … cek cek gung
Jarane mlebu ning lurung
Gedebuk krincing … Gedebuk krincing
Gedebuk krincing … prok prok
Gedebuk jeder (2x)
Jaranan . .. Jaranan
Jarane jaran kepang
Sing nunggang klambi abang
Mlakune ndhut ndutan
Cek cek nong … cek cek gung
Jarane mlebu ning lurung
Gedebuk krincing … Gedebuk krincing
Gedebuk krincing … prok prok
Gedebuk jeder (2x)
Jaranan . .. Jaranan
Jarane jaran kore
Ora ono kendaline
Jarane mlayu dewe
Cek cek nong … cek cek gung
Jarane mlebu ning lurung
Gedebuk krincing … Gedebuk krincing
Gedebuk krincing … prok prok
Gedebuk jeder (2x)

8. Padhang Wulan

Yo ‘pra kanca dolanan ing jaba
Padhang wulan padhange kaya rina
Rembulane e sing awe-awe
Ngelingake aja padha turu sore
Yo ‘pra kanca dolanan ing jaba
Rame-rame kene akeh kancane
Langite pancen sumebyar rina
Yo padha dolanan sinambi guyonan

9. Jangkrik Genggong

Kendal kaline wungu
Ajar kenal karo aku
Lelene mati digepuk
Gepuk nganggo walesane
Suwe ora petuk
ati sido remuk
Kepetuk mung suwarane
E..ya..e..ya..e..
E..ya..e..yae yae yae
Jangkrik genggong
Jangkrik genggong
Luwih becik omomg kosong
Semarang kaline banjir
Jo semelang rak dipikir
Jangkrik upo sobo ning tonggo
Melumpat ning tengah jogan
Wis watake prio
Jare ngaku setyo
Tekan ndalan selewengan
E..ya..e..ya..e..
E..ya..e..yae yae yae
Jangkrik genggong
Jangkrik genggong
Wani nglirik sepi uwong
Yen ngetan bali ngulon
Tiwas edan ora kelakon
Yen ngrujak rujako nanas
Ojo ditambahi kweni
Kene tiwas nggagas
Awak adem panas
Jebul ono sing nduweni
E..ya..e..ya..e..
E..ya..e..yae yae yae
Jangkrik genggong
Jangkrik genggong
Sampun cekap mongso borong

10. Bapak Pucung

Bapak Pucung dudu watu dudu gunung
Sangkane ing sebrang
‘ngon-ingone sang Bupati
Bapak Pucung yen m’laku lembehan grana

Demikian beberapa lagu daerah yang berasal dari provinsi Jawa Tengah. Jika ada kekurangan atau kesalahan dari segi lirik, penulis mohon maaf dikarenakan kurangnya pengetahuan.

Penulis juga mengharapkan jika ada tambahan lagu daerah yang sekiranya belum dicantumkan dalam artikel ini. Terimakasih.

Leave a Reply